Gouden duiven Alkmaar vluchten voor vandalen

ALKMAAR De gouden duiven van het kunstwerk De Duivenwagen op de Friesebrug krijgen een nieuwe plek.

Sinds de installatie van het kunstwerk van Marte Röling op de nieuwe Friesebrug in Alkmaar in 2009, zijn de gouden duiven meerdere malen door vandalen te grazen genomen. Om te voorkomen dat het kunstwerk nogmaals zwaar beschadigd zou kunnen raken, is in overleg met de kunstenares afgesproken dat de duiven nu uitvliegen over de stad. Ze komen op vandalismebestendige plekken te staan. Via internet konden mensen hun favoriete plekje aangeven. Kijk hieronder waar ze komen:


Stadsboerderij De Hout,  Accijnstoren, Stadhuis, Carillon Oudorp, Stedelijk Museum, MFA Mare Nostrum,  Carillon Koedijk, Waaggebouw en het MFA Vroonermeer. Deze locaties krijgen  binnenkort allemaal een paartje gouden duiven. Daarnaast ontvangt ook het  Schermereiland één gouden duif, die wordt geplaatst op 't Schermerhuys.

Er is alvast rekening gehouden met de aanstaande fusie van Alkmaar met Graft de Rijp en Schermer. Voor Graft de Rijp  is de keuze gevallen op het nieuwe gezondheidscentrum in De Rijp (Wollandje 1,  De Rijp). De locatie voor Schermer is nog niet bekend. Zij gaan de komende tijd  nog aandacht geven aan de actie.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar
Deel dit artikel:

Recent nieuws