Ga naar Content

Zelfs koninklijke putdeksels in Enkhuizen!

ENKHUIZEN Enkhuizen kleurt oranje. De stad maakt zich op voor het koninklijk bezoek van vrijdag. Oranje tompouces zijn gebakken.

Op het bordes van het stadhuis staat nu al een levensgrote kartonnen foto van het koninklijk paar. Iedereen wil met hen op de foto. Het verhaal gaat, dat iedereen die in het gemeentehuis werkt al met Willem-Alexander en Máxima op de foto is geweest. En verspreid door de stad zijn er putdeksel geplaatst met de beeltenis van het koningspaar erop.

Mooi Uitzicht
Henk Jan Bok van café Bok heeft vrijdag prachtig uitzicht. Zijn huiskamer en balkon grenzen aan de route. De vishandel aan de overkant heeft minder geluk. De zaak mag vrijdag niet open. Alleen het terras mag gebruikt worden om op te zitten. Er mag niets verkocht worden.

Programma
Het koninklijk paar vaart van Stavoren (Friesland) naar Enkhuizen waar ze om 14.00 uur door burgemeester Jan Baas worden ontvangen. RTV N-H zal het koninklijk bezoek aan Noord-Holland live uitzenden op televisie. De uitzending begint om 13.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Ook op Radio Noord-Holland en de website is het bezoek te volgen.