Ga naar Content
Noord-Holland

Advocaat van Juan Cuenca Lorente spreekt van "schaduwproces" in moordzaak Huizens stel

29 mei 2013, 17.35 uur · Aangepast 29 mei 2013, 18.13 uur
Door: · Foto: ANP/Robin Utrecht

MURCIA De advocaat van de 36-jarige Spanjaard Juan Cuenca Lorente die wordt verdacht de aanstichter te zijn van de gruwelijke moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein uit Huizen, heeft woensdag in Spaanse media geklaagd over ,,een schaduwproces'' tegen

Raadsman José María Caballeros zei dat het onderzoek officieel geheim is, maar dat media toch met een stroom 'gelekte' informatie komen. Dat zorgt voor ,,een schaduwproces'' tegen verdachte Juan Cuenca Lorente en dat bemoeilijkt de verdediging''.

Caballeros zocht woensdag de publiciteit om te weerspreken dat Cuenca tegen de onderzoeksrechter heeft gezegd dat de ondernemer Evedasto Lifante achter de moord zit.

De krant La Verdad de Murcia meldde dat. Lifante is onder meer eigenaar van een marmergroeve die telkens opduikt in berichten over investeringen van Severein in de streek en hij was eigenaar van de volleybalclub CAV Murcia 2005, waar Visser speelde in de jaren 2009-2011. Cuenca was er technisch directeur en manager.

Lifante uit Abanilla, 25 kilometer ten noorden van Murcia, heeft woensdag tegenover de pers stellig ontkend iets met de misdaad te maken te hebben. Lifante zei dat hij Cuenca sinds 2011 niet meer heeft gesproken. Hij denkt dat Cuenca mogelijk misbruik heeft gemaakt van zijn innige relatie met Visser en Severein.