Brand zorgt voor schade aan tennishal, N510 inmiddels open

In een tenniscentrum aan de Bergerweg (N510) in Alkmaar is vannacht rond 2.40 uur brand uitgebroken. De brandweer had het vuur rond 5.30 uur onder controle. De N510 is vanwege de brand in beide richtingen afgesloten geweest, inmiddels is de weg weer open. 

Foto: Inter Visual Studio

Rond 2.40 uur kreeg de brandweer melding van een uitslaande brand aan het tenniscentrum. De veiligheidsregio laat via de website weten dat er veel rook vrijkwam bij de brand. "Deze waait naar de achtergelegen weilanden", valt er te lezen. Om 3.30 uur probeerde de brandweer ervoor te zorgen dat het vuur niet over zou slaan op omliggende hallen. 

Omdat verschillende brandhaarden moeilijk te bereiken waren, duurde het tot 5.30 uur voor het sein 'brandmeester' gegeven kon worden. Dat betekent dat het vuur onder controle is. De veiligheidsregio laat weten dat de brandweer nog enige tijd aan het nablussen is. 

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Hoe groot de schade is, is nog niet helemaal duidelijk. "Het complex heeft meerdere aan elkaar geschakelde hallen", laat een woordvoerder van veiligheidsregio weten. "Het is nog niet bekend in hoeveel hallen er schade is. Er wordt nog uitgezocht of er schade is aan de constructie van het pand."  

Tekst gaat verder onder de foto's 

Vanwege de brand was de Bergerweg, N510, in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De weg is intussen weer open. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. "De brand was moeilijk te lokaliseren", zegt de woordvoerder. "Het is nog onduidelijk waar het precies is ontstaan." Om dit te onderzoeken heeft de brandweer vloerdelen weggezaagd. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]