Sfeerimpressie: feestjaar Purmer start met indrukwekkende lichtjesoptocht

Meer dan honderd trekkers, vrachtwagens en andere speciale auto’s reden gisteravond een ronde dwars door de Purmer. De reden: het vierhonderdjarige bestaan van het gebied. Luid toeterend trok de stoet veel bekijks langs de route. Bekijk hieronder een een sfeerimpressie.

Feestjaar Purmer start met indrukwekkende Lichtjesoptocht - NH Nieuws

"We zijn al twee jaar bezig met het organiseren van het feest. Nu eindelijk het resultaat van die inspanningen, dat is geweldig", zegt een glimmende Danny Schouten, de voorzitter van Purmer 400 jaar. Eigenlijk stond de tocht vorige maand al op de planning, maar dat ging toen nog niet door corona. In een grote hal is het startpunt ingericht: met een flinke geluidsinstallatie en nog meer rook worden de wagens onthaald.

Saamhorigheid

Schouten roemt de saamhorigheid van iedereen die meehelpt om de tocht tot een succes te maken. "Binnen de bedrijven staan er tien trekkers op een rij, vriendengroepen bij elkaar. Iedereen is positief en samen bezig, geweldig wat er allemaal gebeurt."

Tekst loopt door onder de foto

Foto: NH Nieuws

De Lichtjesoptocht is het begin van een jaar vol evenementen in de Purmer. "Een feestweek, een open dag voor bedrijven, een zeskamp… in totaal gaan we er veertig doen." Een overzicht daarvan is hier te vinden.

RTV Purmerend zond de tocht gisteravond helemaal uit, in samenwerking met RTV L.O.V.E. en Omroep PIM. Bekijk die uitzending hieronder terug.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]