Ga naar Content

Daders brute overval na jaar nog spoorloos

OOSTZAAN Mike Postma en zijn tante Carrie Jansen hopen nog elke dag dat de gewelddadige overvallers worden gepakt die de dood van hun oom en echtgenoot op hun geweten hebben. Precies een jaar geleden overvielen ze Herman en Carrie Jansen in hun woning bov

Het echtpaar werd op 29 december 2011 in hun slaap verrast door de mannen. Ze werden mishandeld en vastgebonden. Carrie wist zich te bevrijden nadat de overvallers weg waren, maar voor haar man kwam de hulp te laat. De 66-jarige Herman Jansen overleed aan een hartinfarct.

De daders zijn vermoedelijk tussen 04.00 en 05.00 uur de woning binnengedrongen en ze vertrokken met duizenden euro's en een gouden Rolex. Ze zijn sindsdien spoorloos.

Mike Postma is Herman's neef en heeft het werk van zijn overleden oom overgenomen. Hij is nu de bedrijfsleider van het taxibedrijf. Zijn tante Carrie woont nog steeds boven het bedrijf dat zij sinds de dood van haar man heeft overgenomen. Carrie, Mike, hun familieleden en de chauffeurs hopen dat de daders alsnog worden gevonden en opgepakt. Voor de leden van het familiebedrijf is dat de enige manier om het drama goed te kunnen verwerken.abc5media_audio_0

Gouden tip
De gouden tip in deze gewelddadige zaak levert nog steeds een beloning van 10.000 euro op. Mensen met relevante informatie kunnen zich op melden bij de Criminele Inlichtingen Eenheid via 06 - 10 51 84 40. Ook kan contact worden opgenomen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet