Ga naar Content

Oudste inwoner West-Friesland is 106

HOORN De oudste inwoner van West-Friesland is 106 jaar. Riek Driessen vierde zaterdag haar verjaardag in het bijzijn van vier kinderen, acht kleinkinderen en een aantal achterkleinkinderen in woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn.

Hendrika Driessen-Van Gasteren verkeert in goede gezondheid en kreeg bezoek van burgemeester Onno van Veldhuizen. Op de vraag hoe Riek de 106-jarige leeftijd bereikt heeft is het antwoord "gezond leven, hard werken en op tijd rusten."

In de Tweede Wereldoorlog woonde ze met drie kinderen in Den Haag en leefde van tulpenbollen. Ze spraken met elkaar af die na de oorlog te blijven eten omdat ze zo goed smaakten. "Honger is de beste saus...", volgens Riek.

Op 10-jarige leeftijd mocht ze samen met haar schoolklas koningin Wilhelmina of prins Hendrik een handje geven. Riek koos voor de rij met prins Hendrik omdat ze het zielig vond dat daar niemand stond. Daar heeft ze altijd een beetje spijt van gehad.

Grietje Hogenhout in Badhoevedorp is de oudste inwoner van Noord-Holland, zij is op 27 augustus vorig jaar al 106 geworden.

Foto: NH Nieuws/Peter Maarsen