Ga naar Content

11-jarige verdachte dreigmails aangehouden

HEEMSKERK De politie heeft vrijdagmiddag een 11-jarige jongen uit Heemskerk aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht eerder deze week twee dreigmailtjes te hebben gestuurd naar basisschool De Burghtweijt. Het gaat om een leerling van deze basisschool.

Omwille van de veiligheid besloot de school donderdag en vrijdag de deuren gesloten te houden. De politie startte woensdag direct een onderzoek naar de inhoud van de e-mails en de afzender. Dit onderzoek heeft in de aanhouding van de 11-jarige jongen geresulteerd. Omdat de jongen 11 jaar is kan hij nog niet strafrechtelijk vervolgd worden.

Informatie
De politie kon vrijdagmiddag geen verdere informatie over de zaak verstrekken. "De verdachte moet nog worden verhoord", aldus een woordvoerster. Directielid Fransiska Loth van de overkoepelende scholenorganisatie Tabijn liet weten 'heel blij' te zijn dat de mogelijke dader van de dreigmails is aangehouden. "Dit neemt toch een hoop onrust weg."

De ouders van leerlingen van de school vernamen vrijdagavond tijdens een speciale bijeenkomst dat de 11-jarige verdachte een schoolgenootje van hun kinderen is. Volgens bestuursvoorzitter Jonne Gaemers van de overkoepelende scholenorganisatie Tabijn is het jongetje in eerste instantie twee dagen geschorst. Voor komende woensdag beslissen directie en bestuur van de school vervolgens of het kind kan terugkeren. Inhoudelijk kon Gaemers over de afloop nog weinig zeggen. "Het kan twee kanten op."

De bijeenkomst in de school was vrijdagavond druk bezocht en verliep constructief, aldus Gaemers. "Iedereen zit met een dubbel gevoel. Aan de ene kant is er de opluchting dat er een verdachte is, aan de andere kant heerst alom verbijstering omdat het een leerling van deze school is."

Burgemeester Jaap Nawijn van de gemeente Heemskerk sprak van een respectvolle bijeenkomst. "Het was goed dat de mensen hier even bij elkaar konden komen. De dreiging is weliswaar weggevallen, maar er is wel van alles gebeurd. De ouders zijn opgelucht dat ze weten wat er is gebeurd. Aan de mensen is uitgelegd dat het jongetje dat nu is aangehouden hulp nodig heeft en dat het die ook gaat krijgen. En er is gevraagd hem met respect te behandelen mocht het besluit vallen dat hij kan terugkeren op school."

11-jarige jongen aangehouden voor sturen van dreigmails naar school -