Ga naar Content

Ark van Noach vertrekt uit Schagen

SCHAGEN De 'Ark van Noach' van Johan Huibers uit Broek op Langendijk is maandag uit Schagen vertrokken. Het 70 meter lange houten gevaarte dat op pontons is gebouwd, is op weg naar Rotterdam. Daar zal het vanaf donderdag negen weken lang blijven liggen.

De ark wordt door sleepboten vanuit Schagen via Amsterdam en Gouda naar de Maasstad gesleept. Vanwege de enorme afmetingen is dit geen eenvoudige klus.
Na Rotterdam wil de gelovige aannemer verder met de replica door het land. Hij wil met de ark de goddelijke boodschap overbrengen. In de ark zijn nepbeesten en bijbelse taferelen uitgebeeld.
Route van de Ark
Vanuit Schagen gaat de Ark via het Schager Kanaal richting het Noord-Hollands Kanaal. Via Sint-Maartensvlotbrug en Koedijk komt de Ark rond 15.30 uur aan in Alkmaar. Het schip gaat dwars door de stad en vaart via het Noord-Hollands Kanaal verder richting Zaanstad. Dan gaat het via het IJ naar Amsterdam en volgt de Ark de staande mastroute dwars door de stad. In de omgeving van De Nieuwe Meer wordt overnacht. Dinsdag vaart de Ark verder richting Rotterdam. De Ark legt zo'n 12 kilometer per uur.