Ga naar Content
Noord-Holland

Weer verdachten mensenhandel vast

17 juni 2010, 12.37 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De Amsterdamse politie heeft woensdagmiddag in een woning in Amsterdam-West drie mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het korps deed al enige tijd onderzoek naar verdachte activiteiten in het pand.

Na verschillende meldingen van overlast vanuit de buurt begon de politie een onderzoek. Dat resulteerde woensdag in de aanhoudingen. De politie wil verder geen mededelingen doen.
Eigendom politicus
PvdA-politicus Zati Yurdakul liet donderdag in De Telegraaf weten dat het pand zijn eigendom is. De lokale politicus zegt de woning sinds twee jaar te verhuren. Yurdakul zat van 2002 tot 2006 in de Amsterdamse gemeenteraad.
Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud zei tevreden te zijn met de politieactie. "Drie maanden geleden ben ik door buurtbewoners aangesproken. Ik vond hun verhaal zo ernstig dat ik nog dezelfde dag de politie heb gevraagd om een onderzoek in te stellen.'' Baâdoud roept bewoners op zich bij de politie te melden met klachten. "De inval laat zien dat bestuur en politie in Nieuw-West ingrijpen, zonder aanziens des persoons.''
Meer aanhoudingen
Eerder deze maand zijn er ook al twee verdachten van mensenhandel aangehouden. Het gaat om een Roemeen, die tussen 2007 en 2009 twee vrouwen uit zijn thuisland zou hebben geronseld voor de prostitutie, en een Nederlander die een Nederlandse vrouw zou hebben gedwongen tot prostitutiewerk.
De politie heeft de aanpak van mensenhandel naar eigen zeggen hoog op de agenda staan.