Ga naar Content

Loran de Munck grijpt zijn tweede zilveren EK-medaille op voltige

Haarlemmer Loran de Munck heeft weer een zilveren EK-medaille gepakt op het onderdeel voltige in het Italiaanse Rimini. Dat lukte hem twee jaar geleden ook. Hij hoefde alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan voor zich te dulden. Het brons was voor Marious Georgiou uit Cyprus. 

Loran de Munck toont zijn zilveren medaille - Foto: ANP

De Haarlemmer eindigde in 2023 op de vierde plaats tijdens de EK-finale op voltige. Hij had zich woensdag als derde geplaatst met 15,000 punten. Dat was voor eerst op een groot international toernooi voor hem. "Dat was al wel een 'achievement'", lachte hij. "Nu wilde ik het goed afmaken en een goed resultaat in de finale neerzetten. Ik had niet heel veel druk, ervaarde niet veel zenuwen. Tot het laatste moment, dan sta je wel even te bibberen."

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voor De Munck geldt het EK-zilver bovendien als een bevestiging op weg naar de Olympische Spelen Parijs. "Er zat zelfs nog een foutje in mijn oefening. Dan nog 14,9 scoren is bizar eigenlijk. Kan je nagaan, als ik er wel goed doorheen was gekomen. Dan was het een 15 plus geweest. Dat is weer een heel mooi gegeven voor de Olympische Spelen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52