Ga naar Content

De vijf leukste dingen die je in 't Gooi kunt doen op Koningsdag

Het is weer Koningsdag. Geen zorgen als je nog geen plannen hebt, er is in de hele regio genoeg te doen. Van het Larense cabrioringsteken tot de vrijmarkten: dit zijn de vijf leukste dingen die je vandaag in 't Gooi kunt doen. 

Foto: NH Media / Mark Arents

Cabrioringsteken voor vrouwen

Eén van de hoogtepunten op het Larense programma voor Koningsdag: het ringsteken voor vrouwen met cabrio's. Vanaf één uur 's middags proberen tientallen vrouwen met hun cabrio weer het ringetje aan hun stok te rijgen. Dat zorgt elk jaar weer voor een heel spektakel. 

Ben je overigens meer van het traditionele ringsteken met paarden en rijtuigen? Dan kun je 's ochtends al terecht in het centrum van Laren. 

De sterkste man

Voor de meest traditionele Koningsdag van de regio moet je naar Eemnes met ringsteken, tonnetje steken en kinderspelen. Een van de meest opvallende activiteiten op het programma: de sterkste man van Eemnes. 

Ook dit jaar nemen de rauwdouwers van Eemnes het rond het middaguur tegen elkaar op om de felbegeerde titel. De welbekende trekkertrekopdracht zit ook dit jaar in het programma.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: NH Media / Mark Arents

De traditionele kinderspelen

De traditionele kinderspelen horen bij Koningsdag en zo'n beetje elke gemeente heeft het elk jaar weer op het programma. Eén van de leukste kinderspelen vind je in Blaricum, waar elk weer heel wat springkussens en andere speeltoestellen staan. Je kunt er de hele dag terecht. 

Deze keer staat er ook een hoge klimmuur, waar je weer metershoog naar boven kunt klimmen. Als je durft tenminste. 

Schatzoeken op de vrijmarkt

Voor vele honderden kinderen elk jaar weer een hoogtepunt: de vrijmarkt.

Elke gemeente heeft wel zo'n vrijmarkt waarvoor kinderen en hun ouders hun zolder leeghalen om een extra zakcentje te verdienen. Je vindt er veel speelgoed, maar misschien ook wel een verborgen schat. 

Bier, muziek en gezelligheid

Geen Koningsdag zonder muziek, gezelligheid en een koud drankje. Je vindt het overal, maar Hilversum en Bussum pakken elk jaar het meest uit met optredens.

Zo'n beetje elk café heeft een feestprogramma. Zo moet je voor Wesly Bronkhorst naar Hilversum, naar Bussum moet je al jaren voor Spoorpop. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]