Ga naar Content
Noord-Holland

2500 reizigers slapen op Schiphol

15 april 2010, 22.55 uur
Door: · Foto:

SCHIPHOL Schiphol verwacht dat de komende nacht ongeveer 2500 gestrande reizigers op de luchthaven blijven slapen.

Lees ook: Vluchten geannuleerd op Schiphol
Achter de paspoortcontrole bij gate D2 worden veldbedden geplaatst. In de ruimte waar de mensen worden ondergebracht is eten en drinken beschikbaar en gratis internet. Ook blijven de horecagelegenheden langer open. Gestrande reizigers mogen ook verblijven in de rustruimte op de luchthaven. Schiphol verwacht dan ook dat er voldoende plaats is voor iedereen. Rond 20.30 uur druppelden nog steeds mensen binnen.
Vulkaan Eyjafjallajökull gooit roet in het eten
Schiphol heeft begrepen dat de hotels in de omgeving voor een groot deel vol zitten. De balies op de luchthaven sluiten zoetjes aan, de rijen worden korter. Het luchtverkeer heeft last van de as die vrijkwam bij een vulkaanuitbarsting vanochtend op IJsland.
Autoriteit sloten daarom om 18.00 uur het Nederlandse luchtruim. Het vulkanische as uit IJsland 'was toen aan het dalen en kan tot op de grond aanwezig zijn. En dat vormt een veiligheidsrisico'. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat veel reizigers de komende dagen hun vliegtickets proberen om te boeken voor een treinticket. De NS onderzoekt daarom of ze op de trajecten naar Parijs, Brussel en Frankfurt extra treinen kan inzetten De aswolk die op dit moment vanuit IJsland over Nederland trekt, is volgens het KNMI in De Bilt niet met het blote oog te zien.
Luchtvaartmaatschappij KLM zal in ieder geval tot vrijdagmiddag 14.00 uur geen vluchten uitvoeren. "We hebben dat voor de KLM-vluchten besloten op basis van de informatie van de autoriteiten die we nu hebben.''
Filmpje van Schiphol TV: