Ga naar Content

Zandvoort wil besluitvorming over azc bij parkeerterrein De Zuid uitstellen

Het Zandvoortse college heeft meer tijd nodig om onderzoek te doen naar onder meer alternatieve locaties in en rond het dorp om asielzoekers te kunnen vestigen. Eigenlijk zou de raad aanstaande dinsdag daar een besluit over nemen, maar burgemeester en wethouders willen dat nu doorschuiven naar 11 juli. 

Begin deze maand vergaderde de Zandvoortse raadscommissie over de mogelijkheid om het asielzoekerscentrum te plaatsen nabij parkeerterrein De Zuid. Enkele partijen vroegen zich daarbij af of er geen uitruil mogelijk was met omliggende gemeenten en waarom andere locaties niet op de 'shortlist' van de gemeente stonden. Dan gaat het bijvoorbeeld om Bentveld, parkeerterrein De Noord of eventueel bij zorgcentrum Nieuw Unicum. 

Tekst loopt door na de foto.

Komt hier een azc? - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Wethouder Martijn Hendriks beloofde de raad later te informeren over de mogelijke uitruil en de andere locaties, maar nog wel voordat de gemeenteraad een besluit zou nemen op 23 mei.

Om zorgvuldig te werk te gaan, heeft de wethouder meer tijd nodig en vraagt hij de raad daarom om de besluitvorming uit te stellen tot 11 juli. Voor die datum zou de commissie dan nogmaals een debat kunnen voeren over de plek voor een mogelijk azc in Zandvoort. 

Lees ook