Ga naar Content
Noord-Holland

Aflevering 2 van Jouw Noord-Holland: Veranderend Landschap

24 mei 2019, 12.00 uur
Door: · Foto:

Wadden, duinen, polders, heidevelden, veenweiden en droogmakerijen; in Noord-Holland ligt een rijke variatie aan landschappen, cultuurhistorie en werelderfgoed. In Jouw Noord-Holland kijken we hoe ontwikkelingen in de maatschappij hun weerslag hebben op het landschap. En we laten zien hoe de provincie ervoor zorgt dat deze ontwikkelingen blijven passen in het veranderende landschap. 

In de tweede aflevering bekijken we onder andere archeologische vondsten uit de Bronstijd en bezoeken we een natuurgebied op Texel dat eerst diende voor akkerbouw. En welke invloed hebben nieuwe energiebronnen als windmolens en zonneparken op ons landschap? 

Kijk de aflevering hieronder:

Aflevering 2 van Jouw Noord-Holland: Veranderend Landschap - NH Nieuws

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.