Ga naar Content

Even stoppen voor een 'steppie': steppend door Noord-Holland

Bollenvelden met een step, de stolpbrug bij Sint Maarten met step, het Amstelmeer met step; Max Hopmans uit Schagen bekijkt de provincie vanaf de step. Hij maakt foto’s en neemt zijn volgers op Instagram mee langs het veranderende Noord-Hollandse landschap.

Max Hopmans maakt al jaren kilometerslange toertochten op zijn sportstep door de kop van de provincie. Onderweg stopt hij af en toe om een foto te maken van zijn step bij het rustpunt. Hij noemt ze 'steppies'. "Dat vind ik leuk om te doen. Ik hoef geen selfies te maken. Ik stop een keertje en dan maak ik een foto en ga ik weer verder."

Smartphone in de aanslag
Het landschap verandert constant. Nu zijn ze weer aan het gras maaien. De bollen waren er, maar die zijn allemaal weer weg. Het verandert per dag. Bij Petten wil Max nog even een foto van zijn step met het uitkijkduin. Die heeft -ie nog niet. "Waar we nu staan, was eerst gewoon water. Er was een kale zwarte dijk en nu met het duin en het strand vind ik het veel mooier."

Een stukje door de knieën, smartphone in de aanslag, klik en klaar. "Ik ga weer verder. Je ziet de foto’s wel weer op Instagram."

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos