Ga naar Content
Sport

Voetbalverslaggever Ron de Rijk (66) overleden

28 oktober 2018, 14.03 uur · Aangepast 28 oktober 2018, 14.29 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Voetbalverslaggever Ron de Rijk is zaterdag na een kort ziekbed op 66-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Hilversum. Dat meldt zijn vroegere werkgever de NOS. De Rijk werkte van 1995 tot en met 2005 in vaste dienst van het omroepbedrijf. Daarna was hij werkzaam voor Talpa en FOX Sports.

De Rijk was sinds kort met pensioen als commentator bij Endemol, maar ging nog verder bij FOX, tot hij werd geveld door ziekte. De laatste jaren was hij voornamelijk te horen bij de duels uit de eerste en tweede divisie.

Daarvoor deed hij voor het NOS-radioprogramma Langs de Lijn onder meer verslag van de eredivisie en van wedstrijden van het Nederlands elftal. "Het beste wat mij is overkomen, als ik het zo mag noemen, was de periode dat ik samen met Jack van Gelder verslag deed van het Nederlands elftal en de Nederlandse clubs die toen nog aardig presteerden in Europa", vertelde De Rijk aan de NSP.

"In die tijd was het nog comfortabel werken, je kon overal naar toe. Zo heb ik de WK's van 1990 tot en met 2002 gevolgd, het EK in 1996, de wereldbekerfinale met Ajax in 1995. Een mooi affiche toch."

De Rijk begon zijn journalistieke carrière in de beginjaren tachtig bij NCRV Sport. Hij was in die tijd ook actief als competitieleider bij de KNVB-afdeling Utrecht.