Ga naar Content
Noord-Holland

Dankzij crowdfunding een nieuwe rolstoelbakfiets voor gehandicapte Lin (7)

23 juli 2018, 18.39 uur · Aangepast 24 juli 2018, 17.17 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Er was 8.000 euro nodig voor een nieuwe rolstoelbakfiets voor de 7-jarige Lin uit Amsterdam-West en dat bedrag is opgehaald. Nadat de speciale fiets gestolen werd uit de Frederik Hendrikstraat, startte haar moeder Karen Mee een crowdfundactie.

Er is zelfs meer opgehaald dan het benodigde bedrag: maar liefst 9.000 euro. Inmiddels heeft de familie het bedrag van de actie verhoogd. Met het extra geld hopen ze nu ook een rolstoelbus voor Lin te kunnen kopen. "Dat zou nog zoveel meer vrijheid betekenen. We kunnen dan naar Lins oma in Friesland zonder dat het een vermoeiende, lange reis met bussen en taxi's is", aldus Karen.

Geëmotioneerd
Lin liep door zuurstofgebrek tijdens de geboorte een hersenschade op. Hierdoor is ze afhankelijk van een elektrische rolstoel en de hulp van andere mensen. 

Lees ook: Crowdfundingsactie gestart na diefstal rolstoelbakfiets van verstandelijk beperkte Lin (7)

Karen is erg blij met het tot nu toe ingezamelde geld. "Het gaat zo hard. Ik weet wat ze zeggen over de kracht van social media, maar dat zoveel onbekenden in zo'n korte tijd ons de fiets gunnen, daar raak ik geëmotioneerd van", zegt de moeder tegen Het Parool. "Het is stom dat zo'n grote groep mensen de actie van twee of drie mensen moet rechttrekken, maar dat het gebeurt is geweldig."