Ga naar Content
Noord-Holland

Agressieve man mishandelt behulpzame Haarlemmer

22 juli 2018, 23.34 uur
Door: · Foto: Google Streetview

HAARLEM Een 27-jarige Haarlemmer is afgelopen nacht op de Kruisweg in Haarlem mishandeld door een man die hij kort daarvoor hulp had aangeboden.

Als de Haarlemmer rond 2.00 uur richting het station fietst, ziet hij een man met een witte herenfiets aan de hand lopen. Hij ziet dat de man de achterband van zijn fiets verliest, raapt het stuk rubber voor de man op en vraagt of hij nog ergens bij kan helpen.  

Dat is niet nodig, zo maakt de man duidelijk. Als de Haarlemmer vervolgens z'n telefoon pakt om te kijken hoe laat het is, slaat de vlam in de pan. De man geeft de Haarlemmer te kennen dat hij niet gefilmd wil worden en pakt zijn telefoon af. 

Terwijl de man de foto's bekijkt, probeert de Haarlemmer zijn telefoon terug te pakken. Dat lukt hem niet, waarop de man zijn telefoon op de grond gooit en hem op z'n neus slaat. Het slachtoffer seint de politie in, die snel na de mishandeling de omgeving uitkamt. Omdat de verdachte niet werd aangetroffen, doet de politie een beroep op getuigen. 

Signalement
De verdachte is een lichtgetinte jonge man van 20 à 25 jaar oud. Hij heeft een slank postuur, gemillimeterd haar en was gisteren gladgeschoren. Wie iets heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.