Ga naar Content

Tessel (11) steelt harten met zelfgeschreven liedje: "Dit had ik niet verwacht"

AMSTERDAM Ze weet nog niet of ze een carrière in de muziek ambieert, maar met haar zoetgevooisde stem, zuivere gitaarspel, gouden pen en schattige uitstraling heeft de 11-jarige singer-songwriter Tessel alles in zich om uit te groeien tot een grote artiest. Dat bleek tijdens het NH Radio-programma Countdown Café.

Hoewel Tessels gitaardocent Mischa Sprenger tijdens haar eerste lessen al hoorde dat de Amsterdamse Tessel talent heeft, zou het nog zo'n zes jaar duren voordat ze haar eerste eigen liedje schreef. "Ik probeerde het al een tijdje", zegt ze tegen presentator Kees Baars. "Ik deed akkoordenschema's, maar ik had nooit bedacht dat ik er ook tekst op ging schrijven."

Toen Sprenger het nummer Won't let you go hoorde, was hij meteen verkocht. "Ze zei: 'Ik heb een liedje geschreven en m'n zus zegt dat het leuk is. Ze liet het horen, en ik vond het meteen te gek. Een student heeft het opgenomen, daar hebben we een filmpje van gemaakt en nu staan we hier", zegt Sprenger. 

Positieve kritieken
Sinds ze de opnames online hebben gezet, regent het positieve kritieken. En daar had Tessel geen rekening mee gehouden. "Want ik dacht gewoon een leuk liedje schrijven, en nu is het ineens alles. Dit had ik niet verwacht."

Lovende woorden genoeg dus, al zal Tessel niet snel naast haar schoenen gaan lopen. Dat blijkt ook uit de tekst onder deze YouTube-video. "Hoi, ik ben Tess, 11 jaar oud en heb dit liedje zelf geschreven. Toch wil ik mijn vriendin Mila, mijn meester Mischa en mijn zus Jasmijn bedanken, want zonder hen had ik dit nooit gekund." 

Bekijk hierboven het interview en het optreden voor het programma Countdown Café in de Q-Factory. En bekijk hier de video waarin Tessel haar eerste eigen nummer opneemt.

Foto: NH Nieuws