Ga naar Content

Brand op boot in centrum van Alkmaar

ALKMAAR Op een jacht aan de kade van Luttik Oudorp in het centrum van Alkmaar is vanmiddag een brand uitgebroken.

Op de boot is inmiddels niemand meer aanwezig, de mensen die tijdens de uitbraak aan boord waren zijn behandeld door de ambulancemedewerkers.

De brandweer vraagt mensen om uit de rook te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven. Rond 13.00 uur was de brand geblust.

Ooggetuigen: "Een buurman was al in de weer met een brandblusser"
Twee bewoners die aan de Luttik Oudorp wonen merkte de brand op toen ze geschreeuw hoorde. Een van hen, Kim van Weering woont boven de plek waar de boot aangemeerd lag en zag onder haar raam dat jacht al helemaal in de vlammen stond.

Ze zegt: "Een buurman was al in de weer met een brandblusser en die wist blijkbaar wat hij moest doen." Hierop reageerde ze: "Ik bel nu 112!" en is met de meldkamer aan de lijn naar buiten gerend.

Haar buurman Dennis Taal was ter plekke: "Ik zag dat het nog smeulde onder de arm van de eigenaar. Ik heb hem direct onder de douche gezet."

Volgens de ooggetuigen stond de man nog als laatste op de boot en stond zijn vrouw met twee hondjes op de kade. De eigenaar van de boot is naar het ziekenhuis gebracht.