Ga naar Content
Noord-Holland

Openbaar vervoer in Noord-Holland morgen volledig op de schop: dit verandert er voor jou

21 juli 2018, 20.00 uur · Aangepast 22 juli 2018, 09.35 uur
Door: · Foto: ANP / NH Nieuws

NOORD-HOLLAND Het openbaar vervoer gaat morgen in een groot gedeelte van Noord-Holland volledig op de schop. Niet alleen in de buurt van Amsterdam vanwege de opening van de Noord-Zuidlijn, maar ook in de Noordkop, Alkmaar en in West-Friesland wordt alles anders.

Zo verdwijnt een deel van de buslijnen in kleinere dorpen en plaatsen in Noord-Holland Noord. Hiervoor in de plaats komt een bel- of buurtbus, die op bepaalde tijdstippen moet worden aangevraagd via een app, website of telefoonnummer. Deze nieuwe dienst van vervoerder Connexxion heet 'Overal Flex'. 

Voor de inwoners van Waterland en Amstelveen gaat er ook veel veranderen. Hun vertrouwde buslijnen rijden voortaan niet meer door naar Amsterdam Centraal, maar eindigen bij een halte van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Hier moet dan worden overgestapt op een metro richting de eindbestemming. 

NH Nieuws heeft alle wijzigingen per regio voor je op een rijtje gezet. Kies hieronder jouw regio voor meer informatie:

  • Zaanstreek-Waterland
  • Amsterdam, Amstelveen e.o.
  • Alkmaar e.o.
  • West-Friesland
  • Noordkop & Texel
  • Andere regio's
    In de regio's Gooi, Haarlem en IJmond blijft vrijwel alles bij het oude. Deze regio's hebben eind vorig jaar en in maart al een nieuwe dienstregeling gekregen. Ook de treinen blijven rijden zoals nu.

    Reis plannen
    Weten wat de nieuwe dienstregeling voor jouw reis gaat betekenen? Gebruik de reisplanner van Google Maps of 9292. Hier zie je precies hoe jouw (toekomstige) ov-reis eruit gaat zien. Het aanbod van de Overal Flex-lijnen is hier overigens niet in opgenomen.