Ga naar Content
Noord-Holland

Egmonders zetten vraagtekens bij mysterieuze straatslapers: "Het nieuwe wildkamperen?"

21 juli 2018, 17.36 uur
Door: · Foto: Sjef Kenniphaas

EGMOND AAN ZEE Egmonders die vanochtend over de Boulevard wandelden, keken vreemd op. Pal voor hotel Golfzang lagen namelijk twee mensen op matjes en onder dekens te genieten van hun nachtrust. De vraag waarom ze daar lagen zal waarschijnlijk nooit worden beantwoord, maar Egmonders hebben er zo hun bedenkingen bij. "Het nieuwe wildkamperen?"

Dat blijkt uit de reacties op een foto van Sjef Kenniphaas, die de wildslapers op de gevoelige plaat vastlegde. "Moet niet gekker worden", schrijft een vrouw. Anderen vragen zich af waarom de twee niet op het strand of 'in een duinpannetje' zijn gaan liggen. 

"Wachten tot er een parkeerplek vrijkomt", speculeert een Derper naar de reden voor de bijzondere slaapplek. "Golfzang zat zeker vol", verwijst een ander naar de drukte tijdens het hoogseizoen, waardoor de zoektocht naar een vrije hotelkamer zich het best laat vergelijken met het vinden van een naald in een hooiberg. 

Geen gasten 
Ook bij personeel van Hotel Golfzang zijn de straatslapers niet onopgemerkt gebleven. "Het zijn in ieder geval geen gasten van ons", zegt een medewerker tegen NH Nieuws. Of ze misschien wel naar een kamer hebben geïnformeerd, weet ze niet. "Dat is in theorie heel goed mogelijk, want er is in heel Egmond geen plek meer over." 

Toch vermoedt de hotelmedewerkster dat het niet om teleurgestelde toeristen gaat. Het zouden Poolse seizoensarbeiders kunnen zijn, speculeert ze. "Want er stonden vanochtend ook een paar auto's met Poolse kentekens voor het hotel geparkeerd." Na tien uur waren de straatslapers verdwenen, vertelt ze. "En tot tien uur kun je hier gratis parkeren." 

Melden bij de gemeente
Het hotel is er in ieder geval niet blij mee, benadrukt ze. "We gaan het in de gaten houden. Als ze het vannacht weer doen, gaan we het doorgeven." Of het personeel van plan is de straatslapers weg te sturen? "Dat ligt niet binnen onze macht, maar we zullen het zeker even melden bij de gemeente Bergen.