Ga naar Content

De laatste platenzaak in 't Gooi bestaat 33,33 jaar en viert feest

HILVERSUM De enige overgebleven platenzaak in 't Gooi staat in Hilversum en bestaat vandaag precies 33,33 jaar. En dus vindt eigenaar Gerard Kamer het tijd voor een feestje.

"Ik ben dol op feestjes. En eigenlijk is 33 1/3 het officiële toerental van de langspeelplaat", legt Kramer uit hoe hij op het idee is gekomen om dit bijzondere jubileum te vieren. 

Kramer zit al sinds zijn veertiende tussen tussen de platen en als scholier kluste bij in verschillende zaken. Heel impulsief is hij met de winkel begonnen. "Vrienden van mij hadden geld en die hebben mij aan deze zaak geholpen."

Grootste klant van zichzelf
Nu zijn we ruim 33 jaar verder en is hij zelf nog de grootste klant van zichzelf. "Vrijdag komen de nieuwste spullen binnen en dan bespeur ik bij mijzelf een jongensachtige interesse en wil ik gauw weten wat er bij zit en wat ik zelf wil hebben."

De muziekliefhebber gaat zeker nog door met zijn zaak tot zijn pensioen. "Nog zeven jaar en dan zoek ik een goede opvolger." Het feest wordt opgeluisterd door onder andere singer-songwriters Tim Knol en Yorick van Norden, die in de winkel zullen optreden. 

 
 
 
 
Foto: NH