Ga naar Content
Noord-Holland

Grote drukte bij bagagebanden op Schiphol: "Vertraging meer dan uur"

20 juli 2018, 19.06 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL Op de eerste dag van de vakantie is de verwachte druk meteen zichtbaar op luchthaven Schiphol. Niet alleen bij het inchecken staan mensen in lange rijen, maar ook reizigers van arriverende vluchten moeten rekening houden met lange rijen bij de bagagebanden.

Op sociale media regent het klachten over de wachttijden voor het ophalen van koffers. "Er is iets echt structureel mis met de bagageafhandeling. Ik reis de hele wereld over en hoef nergens zo lang te wachten als op Schiphol", aldus een boze man. "Geland om 13.10 en nog steeds geen bagage", zei iemand die al anderhalf uur aan het wachten was. 

Lees ook: Schiphol Vandaag: Zomervakantie begint, grote drukte verwacht

Een woordvoerder van Schiphol bevestigt dat er een grote drukte is ontstaan bij de bagagebanden, maar benadrukt dat "er alles aan gedaan wordt om het bagage weg te werken."

'Kom met het OV'
Schiphol raadt aan om twee uur voor vertrek naar Schengenlanden (Vertrekhal 1, 1A en 4) en drie uur voor niet-Schengenlanden op de luchthaven te zijn. "Vertrek dus op tijd", zegt Schiphol. Wat de luchthaven betreft, aangeraden wordt om met de trein of met de bus komen. Kom je toch met de auto? Let dan op, want na het afbreken van parkeergarage P2, om ruimte te maken voor een nieuwe terminal, is het dringen geblazen bij parkeergarage P1.