Ga naar Content
Noord-Holland

Staking bij vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol

19 juli 2018, 08.00 uur · Aangepast 19 juli 2018, 08.20 uur
Door: · Foto: Air Cargo Netherlands

SCHIPHOL Werknemers van Menzies World Cargo op Schiphol hebben vanochtend het werk neergelegd. Vakbond FNV had hun werkgever tot gistermiddag 13.00 uur gegeven om op de eisen in te gaan voor een nieuwe cao. Na het verstrijken van dat ultimatum is er besloten om vanaf 5.00 uur vanochtend te staken.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Volgens FNV Luchtvaart is de actiebereidheid groot. Vakbondsbestuurders Egon Groen doen "vrijwel alle ingeroosterde Menzies-werknemers doen mee aan de werkonderbreking." Er wordt tot 9.00 uur vanochtend gestaakt.

Lees ook: Weer actiedreiging op Schiphol

FNV vindt dat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Menzies World Cargo al jaren achterblijft bij de rest van Nederland. De bond noemt het huidige bod van de werkgever een "lachertje". Er werken zo'n 350 mensen bij Menzies.

Harry Koolbergen is een van hen: "Vanwege de crisisjaren hebben we jarenlang genoegen genomen met alleen de inflatiecorrectie. Nu de crisis lang en breed achter de rug is, wordt het tijd dat we iets terugkrijgen voor onze loyaliteit. We blijven actievoeren tot Menzies met een beter loonbod komt."

Lees ook: Inmiddels langere acties door beveiligers Schiphol: "Gooi de rolluiken maar dicht"

Niet alleen bij de vrachtafhandelaars wordt er actie gevoerd. Ook zijn de bonden, werknemers en werkgevers van de beveiliging op Schiphol nog geen stap verder gekomen in hun cao-conflict. De beveiligers hebben al meerdere stiptheidsacties gehouden. Bij de beveiliging wordt inmiddels gedreigd met werkonderbrekingen tijdens de zomerdrukte op Schiphol.