Ga naar Content
Noord-Holland

Voor moord veroordeelde Yasin N. (17) in hoger beroep in zaak-Nick Bood

18 juli 2018, 19.29 uur · Aangepast 18 juli 2018, 19.45 uur
Door: · Foto:

HAARLEM De 17-jarige Yasin N. die begin deze maand werd veroordeeld voor moord op Assendelfter Nick Bood (16), is in hoger beroep gegaan.

Dat bevestigt zijn advocaat Martijn van Rooij tegenover NH Nieuws. "Hij is door de rechtbank veroordeeld voor het toebrengen van de fatale steek, maar uit onderzoek is niet gebleken dat mijn cliënt die fatale steek heeft toegebracht", legt Van Rooij uit waarom zijn cliënt naar het Hof stapt. "Daarom heb ik vrijspraak bepleit." 

Lees ook: Eén jaar cel en jeugd-tbs voor Yasin N. voor doodsteken Nick Bood

De rechtbank veroordeelde N. op 5 juli tot een jaar cel en onvoorwaardelijke jeugd-tbs, terwijl 'meerdere deskundigen hebben voorwaardelijke pij-maatregel geadviseerd', aldus Van Rooij. "Maar de rechtbank is daar niet in meegegaan." 

Andere behandellocatie
Het vonnis van de rechtbank kan betekenen dat N. wordt overgeplaatst naar een andere behandellocatie, vertelt zijn advocaat. "Terwijl is geadviseerd om hem te behandelen op de plek waar hij nu is." 

Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend. Omdat hij op het moment van het delict minderjarig was, zal ook die zaak achter gesloten deuren plaatsvinden.