Ga naar Content
Noord-Holland

Basisschoolleerlingen pimpen gitaar voor Ed Sheeran

4 juli 2018, 14.00 uur · Aangepast 4 juli 2018, 17.23 uur
Door: · Foto: Stuart Camp

HEEMSKERK Toen Ed Sheeran vorige week in Amsterdam was, besloot meester Falko van groep 7 van basisschool De Bareel om op een creatieve manier een cadeau voor de zanger te maken. Via een muziekwinkel in Beverwijk heeft hij een gitaar geregeld, die hij vervolgens met zijn klas gepimpt heeft om aan de popster te geven.

Hij had een jaar ervoor al met een andere klas een gitaar gepimpt voor Miss Montreal en toen zij er zo positief op gereageerd had wilde hij het nog een keer doen. Ed Sheeran had al eerder foto's geplaatst op zijn social media van gitaren waar hij zelf tekeningen op gemaakt had, dus leek het de meester een leuk plan om met zijn klas ook voor hem een gitaar te pimpen.

'Liefhebber van zijn muziek'
De reden dat de meester iets wilde doen voor Ed Sheeran is dat hij zelf een fan is van de Britse zanger. "Ik ben een liefhebber van zijn muziek, en daarnaast moest ik ook iemand vinden die de kinderen ook leuk vinden. Ed was daarvoor de juiste persoon."

Na veel mailcontact met de organisatie van de concerten kwam hij uiteindelijk in contact met de manager van Ed Sheeran, die erg positief reageerde op het idee. Op vrijdagmiddag mocht de meester de gitaar afleveren bij de Johan Cruijff ArenA, waar die avond het optreden plaatsvond. Helaas kon hij de gitaar niet zelf aan het popicoon geven, maar via de productie en de manager heeft het instrument de zanger wel bereikt. 

Ontvangst
Ed heeft de gitaar die avond zelf bij zijn optreden niet gebruikt, maar een paar dagen later kreeg meester Falko nog een mailtje van de manager met de reactie van de zanger. Deze was enorm blij met de gitaar, en hij was de klas erg dankbaar. Hij is zelfs nog met de gitaar op de foto gegaan in zijn kleedkamer. 

De kinderen van groep 7 zijn erg blij met het resultaat. "Wij vinden het superleuk dat wij de gitaar voor Ed Sheeran mochten maken, want hij is niet zomaar iemand. Hij is wereldberoemd." Meester Falko probeerde met dit project de kinderen op een creatieve manier te leren om iets goeds voor een ander te doen, wat volgens hem zeker gelukt is.