Ga naar Content
Noord-Holland

Fouten gemaakt bij ontsnapping tbs'er die vrouw neerstak in Vomar

2 juli 2018, 20.35 uur · Aangepast 2 juli 2018, 21.26 uur
Door: · Foto: Bas Witvliet/DNP

PURMEREND Rondom de ontsnapping van de tbs'er die drie jaar geleden in de Vomar in Purmerend een vrouw neerstak zijn meerdere, ernstige fouten gemaakt. Dit meldt RTL Nieuws, dat een intern onderzoeksrapport in handen heeft.

De tbs-kliniek en de begeleiders maakten fouten tijdens het verlof van de tbs'er. Hij vluchtte in september 2015 tijdens een familiebezoek en vervolgens stak hij met een mes een willekeurige vrouw meerdere keren in het gezicht. Na twintig minuten werd de ontsnapping opgemerkt door zijn broer.

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Vomar Purmerend: "Die gestoorde gek bleef maar op me insteken"

Volgens de onderzoekscommissie hebben de twee ervaren begeleiders die bij het verlof waren niet goed opgelet en het 'signaleringsplan' is niet gebruikt bij de voorbespreking van het verlof. In zo'n plan worden risico's in kaart gebracht. 

Lees ook: Groot onderzoek na melding steekpartij in Purmerend

In 2012 werd de man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging wegens poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Hij kreeg die straf omdat hij in 2011 zonder enige aanleiding een voor hem onbekende man had aangevallen met een mes en op meerdere plekken gestoken.