Ga naar Content
Noord-Holland

Gemengde gevoelens bij advocaat Nouri

26 juni 2018, 09.05 uur
Door: · Foto: ANP / Nordphoto

AMSTERDAM (AT5) Letselschadeadvocaat John Beer heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de manier waarop Ajax alsnog heeft bekend dat Abdelhak Nouri niet goed is behandeld nadat hij vorig jaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineenzakte.

Volgens directeur Edwin van der Sar van Ajax neemt zijn club alsnog alle aansprakelijkheid voor de blijvende ernstige hersenschade van Nouri. Hij kreeg onlangs nieuwe informatie nadat de advocaten van de familie van Nouri een verzoekschrift bij de KNVB indienden.

Van der Sar wilde eerst niet zeggen welke informatie dat was maar Ajax liet enkele uren na de persconferentie alsnog weten dat het verzoekschrift een foto bevatte die een gelaatsuitdrukking van Nouri liet zien die vragen opriep. Ook een nieuwe lezing van de manier waarop de gegevens van de hartslagmeter van de middenvelder moesten worden geïnterpreteerd, deed Ajax ernstig twijfelen.

"Van google"
"Maar die foto hebben we gewoon van google gehaald", zei advocaat Beer. ,,En die uitdraai van die hartslagmeter zat al in het dossier van Ajax zelf. Ik begrijp dan niets van die nieuwe feiten. Ik besef dat het lastig is om gezichtsverlies te lijden. Maar je moet niet verzaken ten koste van de familie en betrokkenen. Ik heb de persconferentie van Van der Sar met de familie van Nouri bekeken. Wij houden daar wel gemengde gevoelens aan over."

"Maar je moet ook in oplossingen denken", vindt advocaat Beer. "We kunnen nu eindelijk met Ajax in gesprek. Het gaat ons nu eerst om de financiering voor thuisverzorging."