Ga naar Content

Kirsten Koning krijgt eer om koninklijk paar rond te varen: "Het is meant to be"

HOORN Donderdag zullen koning Willem Alexander en koningin Maxima aan boord stappen van de watertaxi tijdens hun bezoek aan Hoorn. Kirstin Koning staat dan aan het roer en zal het koningspaar overvaren van het Oostereiland naar de Karperkuil. "De naam zegt het al", vertelt Koning lachend. "Het is meant to be. Maar ik weet niet of dat goed gaat: twee koningen aan boord."

Koning vaart al jaren voor de watertaxi en ze voelt zich heel comfortabel aan het roer. Het koninklijke bezoek is iets waar ze vooral naar uitkijkt. "Ik denk dat als zoiets op je pad komt, dat je het dan altijd moet doen. Het is toch heel bijzonder. Maar ik vind het ook best spannend nu het dichtbij komt."

Het tochtje is maar een klein stukje van normaal gesproken een paar minuten. Maar donderdag mag Koning er tien minuten over doen. "Er is me verteld dat ik vooral rustig moet varen. Dan kunnen ze de stad mooi zien." En natuurlijk zal er veel publiek langs de kant staan om een glimp op te vangen van het koningspaar. 

Lees ook: Koningspaar vereert West-Friesland met bezoek

De boot wordt donderdag versierd met bloemen en ook krijgt -ie nog een flinke poetsbeurt, maar die bewaart Koning voor het allerlaatste moment. "Er zijn hier zoveel vogels, dat heeft nu niet zoveel zin."

Foto: NH Nieuws / Marieke Pijlman