Ga naar Content

VIDEO: Meerdere arrestaties na wilde achtervolging in Haarlem

HAARLEM Een bizarre achtervolging gisteravond van Heemstede naar Haarlem. De politie achtervolgde met meerdere wagens een rode auto. De achtervolging werd gefilmd door een omstander. Uiteindelijk werd de auto klemgereden op het Mierikshof in Haarlem.

De politie kreeg laat in de avond een melding van een conflict in Heemstede in de omgeving van de Lindenlaan, waarbij mogelijk zou zijn geschoten. Na dat conflict zouden een aantal personen in een rode auto zijn weggereden. Agenten die erheen gingen, zagen die rode auto rijden en gingen erop af. "Maar de bestuurder ging er als een waanzinnige vandoor", aldus een woordvoerster van de politie.

'Levensgevaarlijk rijgedrag'
De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed volgens een woordvoerder met 'levensgevaarlijk rijgedrag' door Schalkwijk.

Op een video die gefilmd werd vanuit een flat in Haarlem, is te zien hoe de rode auto over de weg scheurt. Vijf politieauto's zitten de wagen met loeiende sirenes op de hielen.

Arrestatieteam
In Haarlem reed de bestuurder zich uiteindelijk klem. De inzittenden, twee mannen van 19 en 21 jaar afkomstig uit Beverwijk en Haarlem, zijn aangehouden. Het rijbewijs van de bestuurder is vanwege zijn rijgedrag direct ingevorderd, meldt de politie.

Na de achtervolging is er een woning doorzocht aan de Lindenlaan in Heemstede. Daarbij werden vier personen aangehouden, een vrouw en drie mannen in de leeftijd tussen 39 en 55 jaar.