Ga naar Content

Hond Maya zou zich ophouden in duinen bij IJmuiden, zoektocht gaat verder

IJMUIDEN Na zes dagen is de zoektocht naar hond Maya nog steeds in volle gang. Maya verdween van het strand in IJmuiden toen ze schrok van een windzeiler. Zandvoorter Daniel Valckenier, baasje van Maya, denkt haar wel gezien te hebben en hij is niet de enige.

"Ik liep 's avonds met een paar andere mensen in de duinen bij IJmuiden te zoeken en toen dacht ik haar in de verte te zien", vertelt Daniel. "Ze rende heen en weer en was toen ook snel weer weg."

Hij weet zeker dat het Maya was, maar ook op zijn geroep kwam ze niet af. "Ze zit in een overlevingsfase, waardoor ze mij waarschijnlijk niet herkent." Maya is erg bang aangelegd, waardoor het heel lastig is om haar te vangen.

Lees ook: Zandvoorter Daniel treurt om weggelopen viervoeter Maya: "Ze schrok van een zeilwagentje"

Meer getuigen
Ook een bewoner van een flat in IJmuiden zou Maya op een duintop hebben zien rennen. Daniel is toen meteen naar de plek gegaan, maar toen was ze al weg. Hij mag ook niet meer dat gebied in, want het is verboden terrein voor wandelaars.

Hulp van Willem
Zandvoorter Willem van der Sloot, bekend als 'de hertenfluisteraar', leeft erg met Daniel mee en heeft de afgelopen dagen uren doorgebracht in de duinen tussen IJmuiden en Zandvoort, op zoek naar Maya. Vandaag neemt hij even een korte break om op adem te komen, maar hij laat het zoeken er niet bij zitten. "Ik stuur nu een mail naar Natuurmonumenten, want we moeten toestemming krijgen om buiten de wandelpaden te kunnen zoeken. Ik snap dat ze niet hele groepen in dat gebied willen laten, maar hoop dat ze voor twee of drie personen nu wel een uitzondering kunnen maken, zodat we Maya kunnen vinden."

Foto: NH Nieuws/Daniel Valckenier