Ga naar Content

Overveense Julianaschool Nederlands Kampioen dankzij weergaloos doelpunt

OVERVEEN Christiano schiet ze er lekker in op het WK, maar Christian van de Overveense Julianaschool maakt pas echt wonderschone treffers. Dankzij zijn weergaloze vrije trap van een metertje of dertig is de school nu Nederlands Kampioen schoolvoetbal geworden in Zeist. "Niet alleen dankzij mij, maar dankzij het hele team", aldus de bescheiden vrije trappenspecialist.

De titel was gisteren aan het einde van de middag binnen, vandaag volgde de huldiging op het schoolplein. Het gebeurde in bijzijn van uitzinnige leerlingen, leraren en ouders. 

Feestje
De jongens, allemaal uit groep 7 en 8, zijn een hecht team. Ze voetballen ook samen bij amateurclub BVC Bloemendaal, dus ze waren al goed op elkaar ingespeeld. Na de poulewedstrijden volgde de finale tegen een school uit het Limburgse Weert. Een wedstrijd die met 1-0 werd gewonnen door de vrije trap van Christian, waarop een uitzinnig feest volgde. "We hebben gezongen in de bus terug en toen we in Overveen kwamen, stond iedereen hier bij school ons op te wachten en waren er pizza's besteld", aldus Faber, één van de supersnelle voetballers van het team. De jongens hebben een schaal en een enorme beker meegenomen uit Zeist.

Huldiging
De hele school is supertrots. Ton, in het dagelijks leven conciërge en tijdens de wedstrijden verzorger, had het al voorspeld. "Ik dacht al: die jongens spelen zo goed samen, die gaan het heel ver schoppen. Ik werk hier al heel wat jaren op school en het is fantastisch om dit mee te maken." Ook de wethouder kwam vandaag nog even langs om de jongens te feliciteren, met twee tassen vol taart.