Ga naar Content

Basketballer Jesper Jobse; "Ik speel liever tegen Dusan Bulut dan tegen Lebron James"

AMSTERDAM De Nederlandse 3 x 3 basketballers behoren tot de wereldtop. Vorige week pakte het team zilver op het WK en in 2020 is de sport olympisch. "Het is nog een lange weg te gaan, maar dat is inderdaad het grote doel", aldus Jesper Jobse.

Jobse is één van de Nederlandse pioniers in het 3 x 3 basketbal. "Ik houd van het spelletje en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik ben gewoon heel erg gepassioneerd", vertelt Jobse.

Voor Apollo-Amsterdam speler Aron Royé is het allemaal nieuw. Hij stapte zo'n zes weken geleden in. "Ik was in het begin sceptisch. Het is een heel erg andere sport, maar toen ik het begon te doen was ik meteen enthousiast. Nu vind ik het misschien wel leuker" zei Royé.

Wellicht dromen de basketbalfans ervan dat er NBA-spelers gaan meedoen tijdens de Olympische Spelen van Tokio, maar Jobse denkt daar anders over. "Wij worden geen zomeruitstapje voor 5 tegen 5 basketballers. 3 x 3 basketbal is een andere sport met een eigen identiteit. Ik speel liever tegen Dusan Bulut, dat is de beste 3 x 3 speler van de wereld, dan tegen Lebron James in de olympische finale", aldus Jobse.

Foto: NH Sport / Thomas Brood