Ga naar Content
Sport

Mogelijke tegenstanders AZ in voorronde Europa League bekend

20 juni 2018, 18.14 uur · Aangepast 20 juni 2018, 18.52 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Lars Smook

ALKMAAR AZ weet de namen van drie mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Europa League. FC Kairat Almaty uit Kazachstan speelt in de eerste voorronde tegen de winnaar van het duel (in de pre-kwalificatie) tussen het Andorese Engordany en Folgore uit San Marino. AZ speelde nog nooit tegen een van die ploegen.

De winnaar van die eerste voorronde moet het opnemen tegen AZ, de nummer drie van afgelopen seizoen. De wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League worden gespeeld op 26 juli en 2 augustus. AZ begint met een uitwedstrijd.

FC Kairat Almaty
Mocht KC Kairat Almaty de uiteindelijk opponent worden van AZ, dan zal dat de verste uitwedstijd uit de clubgeschiedenis worden. De drievoudig landskampioen van Kazachstan is gelegen op ongeveer 6.400 km van Alkmaar, en 200 kilometer ten westen van de Chinese grens. FC Kairat Almaty eindigde vorig seizoen als tweede in de Kazachse competitie. De 37-jarige Rus Andrey Arshavin is de grote vedette van de club die het Ortalıq Stadion als thuisbasis heeft.

SS Folgore
Folgore eindigde het afgelopen voetbaljaar op doelsaldo op de tweede plaats (van de acht) in San Marino. Folgore speelt in het Campo Sportivo di Falciano, een piepklein stadion dat plaats biedt aan 500 supporters.

UE Engordany
UE Engordany, dat in 2001 werd opgericht, werd - net als de andere twee mogelijke opponenten - tweede in de competitie. Vier jaar na de promotie in 2014.