Ga naar Content
Sport

Ten Hag gunt WK-gangers weinig rust

20 juni 2018, 16.32 uur · Aangepast 20 juni 2018, 18.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Lars Smook

AMSTERDAM Trainer Erik ten Hag doet een beroep op zijn WK-gangers als Ajax het seizoen op 25 juli opent met een wedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. "Zelfs als zij op 15 juli in de finale staan in Rusland, dan zullen zij gewoon voor ons gaan spelen", zei hij.

Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne en Kasper Dolberg krijgen in dat geval later in het seizoen de gelegenheid rust te nemen. Wat betreft Hakim Ziyech houdt Ten Hag een slag om de arm. De middenvelder heeft aangeven dat hij Ajax wil verlaten. "Maar als hij nog speler van ons is, dan zal ik tegen Sturm Graz ook zeker een beroep doen op hem", zei de trainer van Ajax.

Mogelijk vertrek Ziyech en Kluivert
Ten Hag verwacht dat hij zijn selectie van vorig seizoen voor een groot deel bij elkaar kan houden. Hij houdt alleen rekening met een vertrek van Hakim Ziyech en Justin Kluivert, die al medisch gekeurd is bij AS Roma. Ook voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong is veel belangstelling. "Maar wij willen hen niet kwijt en ze hebben mij ook verteld dat ze hier door willen."

Twee versterkingen
Ten Hag wil zijn selectie voor het komende seizoen nog op minimaal drie plaatsen versterken. "In iedere linie mag er wel een speler bij", zei hij. "Het zou natuurlijk ideaal zijn als zij er ook al tegen Sturm Graz bij zijn. Maar dat is misschien niet realistisch als je kijkt hoe lang we nu al met een verdediger als Lisandro Magallán bezig zijn."