Ga naar Content
Sport

Ajax van start zonder veel bekende gezichten

20 juni 2018, 12.54 uur · Aangepast 20 juni 2018, 18.43 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

AMSTERDAM Zonder veel bekende gezichten is Ajax aan de eerste training van het nieuwe seizoen begonnen. Trainer Erik ten Hag kan uiteraard nog niet beschikken over de WK-gangers Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Kasper Dolberg.

Internationals Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui sluiten volgende week pas aan. Justin Kluivert ontbreekt niet alleen omdat hij zijn vakantie moest uitstellen voor een Zuid-Amerikaanse trip met Jong Oranje. De buitenspeler staat voor een vertrek naar AS Roma, waar hij al medisch is gekeurd. Nieuwelingen Zakaria Labyad, Perr Schuurs en Hassane Bandé trainen wel mee op De Toekomst.

Zaterdag eerste oefenduel
Ajax sluit zaterdag de eerste trainingsweek af met een oefenwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout. Trainer Ten Hag en zijn spelers vertrekken maandag naar het Duitse Klosterpforte voor een trainingskamp.

Frenkie de Jong nog niet fit
Voor de geblesseerde Frenkie de Jong komt dat trainingskamp nog te vroeg. Het is zelfs onduidelijk of hij het eerste duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League haalt.

Lees ook: Frenkie de Jong: "Eerst maar eens fit worden"

Ryan Gravenberch mee
Daley Sinkgraven gaat volgende week wel mee naar Duitsland maar daar zal hij nog een aangepast programma volgen. Ook de pas zestienjarige Ryan Gravenberch krijgt een kans zich te bewijzen.