Ga naar Content
Sport

Kon. HFC zoekt nog centrumspits en rechtsbuiten

19 juni 2018, 17.32 uur · Aangepast 19 juni 2018, 18.19 uur
Door: · Foto: NH/Edward Dekker

HAARLEM Koninklijke HFC verliest voor volgend seizoen een paar steunpilaren. Daarvoor in de plaats is een achttal jonge spelers aangetrokken, maar de club zoekt nog versterking in de aanval, meldt Het Haarlems Dagblad.

HFC heeft weinig keus voorin door het vertrek van Kevin Sterling en Gertjan Tamerus, en de zware blessures van Roy Castien en Koen Beeren. De overschrijvingstermijn van het amateurvoetbal is inmiddels gesloten, dus de gezochte versterking voor de aanval kan alleen nog komen van spelers die nu nog actief zijn in het betaalde voetbal. HFC zoekt vooral een centrumspits en een rechtsbuiten. 

"Piepjonge selectie"
"We zijn zeer tevreden over de spelers die we aan ons hebben kunnen binden", aldus Sander Vink van de technische commissie in de krant. "We hebben een piepjonge selectie, maar daar zien we geen nadeel in. Natuurlijk is het vertrek van een aantal ervaren spelers een aderlating, maar we hebben nog steeds veel routine."

De nieuwkomers en vertrekkers
Nieuw bij HFC: Naast Loet de Kwant en Mounir Mounji uit Jong HFC zijn dat Sem Kroon (Saint Mary’s College of California), Feyo Glim (NAC), Louk Dekkers (FC Utrecht), Lars Weistra (OFC), Jeffrey Sam-Sin (OFC), Peet van der Slot (VVSB), Kevin Duin (AZ) en Daan Driever (Be Quick 1887). 
Vertrokken zijn: Kevin Sterling (Spakenburg), Kevin de Visser (IJsselmeervogels), Ilias Bronkhorst (Telstar), Nigel Castien (Zandvoort). Benjamin van den Broek, Wouter Haarmans en Gertjan Tamerus zijn gestopt. Tamerus wordt trainer.