Ga naar Content
Sport

Volendam strikt handballer Florent Bourget

18 juni 2018, 19.50 uur · Aangepast 18 juni 2018, 20.01 uur
Door: · Foto: Jaap van der Pijl

VOLENDAM Handbalvereniging Volendam heeft middenopbouwer Florent Bourget gestrikt voor het volgende seizoen. De 20-jarige speler komt over van Chartrés, dat uitkomt in de tweede divisie in Frankrijk. Bourget heeft een Franse vader en Nederlandse moeder en hij is international van Jong Oranje.

Bourget is geboren in Nantes en doorliep de jeugdopleiding van topclub HBC Nantes. Hij maakte zelfs deel uit van de selectie die in 2016 de EHF Cup won. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de belofteploeg van Chartres en maakte hij daar zijn debuut in de hoofdmacht.

Nederland B
Onlangs was Bourget een van de opvallendste namen op de deelnemerslijst van het Vierlandentoernooi in Houten. De twintiger behoorde tot de selectie van Nederland B en was hiermee ploeggenoot van onder andere Jaap Beemsterboer, Tim Claessens en Jordy Baijens. Twee jaar geleden trok hij de stoute schoenen aan en stuurde een video van zichzelf naar het Nederlands Handbal Verbond. Sindsdien houdt de handbalbond de verrichtingen van de spelmaker nauwlettend in de gaten.

Springplank
"Ik wil graag het niveau in Nederland leren kennen en de sfeer daar proeven", vertelt hij met een Franse tongval. "Bij Chartrés krijgen talenten minder de kans dan bij een club als Volendam. Daarnaast heeft Volendam een goede naam in de handbalwereld. Zelfs in Frankrijk kennen de mensen de club. Ik kijk erg uit naar mijn tijd bij Volendam en de wedstrijden in de BENE-League. De club is een goede springplank om over een aantal jaren als prof naar het buitenland te gaan. Dat is mijn doel."

Bourget is na Robin Jansen en Sander Visser de derde aanwinst voor Volendam voor het komende seizoen.