Ga naar Content
Sport

Ook Desiree van Lunteren vertrekt bij Ajax

18 juni 2018, 14.15 uur · Aangepast 18 juni 2018, 16.01 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM Ook Desiree van Lunteren gaat Ajax verlaten. De 25-jarige middenvelder speelt volgend seizoen bij het Duitse SC Freiburg. Van Lunteren had nog een doorlopend contract bij Ajax maar dankzij een privésponsor kon ze haar contract afkopen.

Van Lunteren is niet de eerste speelster die Ajax verlaat. Sterkhouders als Stefanie van der Gragt, Inesse Kaagman, Merel van Dongen en Davina Philtjens gingen haar voor.

Van Lunteren voetbalde sinds 2012 bij Ajax. Ze speelde in totaal 166 wedstrijden voor de Ajax vrouwen waarin ze 67 keer scoorde. Bovendien is zij de maakster van de allereerste Ajax-goal in de geschiedenis.

In de zes seizoenen bij Ajax won Van Lunteren diverse prijzen. Zo werd de KNVB beker drie keer binnengehaald, de afgelopen twee jaar in combinatie met het landskampioenschap. In 2017 werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar nadat ze vorig jaar in eigen land Europees kampioen werd met de Oranje Leeuwinnen. Voor ze overstapte naar Ajax kwam ze uit voor AZ en Telstar. Met de Alkmaarse club pakte de Noord-Hollandse in 2010 de landstitel.

"Ik ben trots op de afgelopen negen jaren die ik in Nederland op het hoogste niveau heb mogen spelen", zegt Van Lunteren. "Door nu te kiezen voor SC Freiburg denk ik alles uit mezelf te kunnen halen. Dit is voor mij de ideale voorbereiding op het WK van volgend jaar."