Ga naar Content
Noord-Holland

Veel getuigen van dodelijke aanrijding met Pinkpopgangers

18 juni 2018, 09.43 uur · Aangepast 18 juni 2018, 11.23 uur
Door: · Foto: ANP

LANDGRAAF Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf (Limburg) is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Veel mensen hebben de aanrijding nabij het festivalterrein van Pinkpop vanochtend zien gebeuren. Volgens de brandweer is Slachtofferhulp ingeschakeld. Op het tijdstip van het incident, rond 4.00 uur, liepen er veel mensen op de Mensheggerweg.

Hoewel nog niets bekend is over de identiteit van de slachtoffers, gaan de hulpdiensten er wel van uit dat het gaat om festivalgangers. Het driedaagse festival Pinkpop beleefde gisteren zijn laatste dag, maar veel bezoekers overnachtten nog op de campings op het terrein.

Om de bus en de bestuurder zo snel mogelijk te vinden is ook een Burgernet-bericht uitgestuurd. De drie zwaargewonde slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Heerlen en in Maastricht gebracht.

Het ongeluk gebeurde vlakbij Camping B. Ben jij nog op het festivalterrein of was je getuige van het ongeluk? Neem contact op met de redactie via [email protected] of app naar 06-30093003.