Haarlemmer Troost-Ekong veroorzaakt penalty tegen Kroatië

17 juni 2018, 00.40 uur · Aangepast 17 juni 2018, 01.04 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action images

KALININGRAD Nigeria kwam in de eerste wedstrijd op het WK in Rusland op achterstand door een eigen doelpunt van Etebo. Haarlemmer William Troost-Ekong (foto) veroorzaakte met nog twintig minuten te spelen een penalty door Mario Mandzukic neer te leggen in het strafschopgebied. Daarmee deed hij zijn ploeg definitief de das om en werd het 2-0.

De Haarlemse verdediger met een Nederlandse moeder en een Nigeriaanse vader stond vanaf de aftrap in het veld. De andere Nederlandse Nigeriaan Tyronne Ebuehi bleef op de reservebank.

Nigeria speelde mat en Kroatië begon voortvarend, hoewel het weinig echte kansen creëerde. Uit een hoekschop ontstond de 1-0. Mandzukic kopte de bal via de voet van de Nigeriaan Etebo over de doellijn.

In de tweede helft kon geen van de ploegen imponeren. Kroatië kreeg een penalty, veroorzaakt door William Troost-Ekong en Modric liet zich dat buitenkansje niet onthouden en scoorde de 2-0. In blessuretijd was Kroatië nog dicht bij de 3-0, maar Kovacic miste die kans.

Opstelling Kroatië: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Perisic, Modric, Kramaric (Brozovic/60), Rakitic, Rebic (Kovacic/78), Mandzukic (Pjaca/86)

Opstelling Nigeria: Uzoho, Shehu, Troost-Ekong, Balogin, Idowu, Iwobi (Musa/62), Ndidi, Obi Mikel (Simy/88), Etebo, Moses, Ighalo (Iheanacho/72)