Ga naar Content
Sport

Gelijkspel voor Messi en Tagliafico tegen IJsland

16 juni 2018, 19.12 uur · Aangepast 16 juni 2018, 19.30 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

MOSKOU Argentinië kwam bij het WK in Moskou tegen IJsland niet verder dan 1-1. Ajacied Nicolás Tagliafico, die startte als linksback bij de Argentijnen, zag dat uitgerekend Lionel Messi verzuimde Argentinië aan een zege te helpen.

Een dag na de drie treffers van de Portugees Cristiano Ronaldo tegen Spanje (3-3) mocht de grote vedette van FC Barcelona in de 64e minuut bij een gelijke stand (1-1) een strafschop nemen. Keeper Hannes Halldórsson koos de goede hoek en sloeg de bal uit zijn doel.

Kans Tagliafico
Zoals wel vaker in het shirt van zijn nationale ploeg haalde Messi niet het niveau dat ze bij Barcelona van hem gewend zijn. Hij werd scherp verdedigd, maar kreeg ook zo weinig steun van zijn ploeggenoten dat hij de bal geregeld rond de middenlijn moest ophalen. De eerste kans voor de Argentijnen was voor Tagliafico die zijn kopbal net naast zag gaan. Niet Messi, maar Sergio Agüero schoot de Argentijnen in de negentiende minuut op voorsprong (1-0). Vier minuten later was het al weer gelijk. Alfred Finnbogason, oud-speler van sc Heerenveen, scoorde als eerste IJslander op een WK.

Kansen IJsland
Aan goede aanvallers geen gebrek in Argentinië. Bondscoach Jorge Sampaoli had in zijn basisformatie zelfs geen plek voor sterspelers als Paulo Dybala van Juventus en Gonzalo Higuaín, die in de slotfase mocht invallen. Defensief was Argentinië wel kwetsbaar. De achterhoede zag er niet alleen bij de gelijkmaker slecht uit. Birkir Bjarnason verzuimde te profiteren van een fout van Marcos Rojo en ook Gylfi Sigurdsson miste een fraaie kans. Messi was in de slotfase nog dicht bij de winnende treffer, maar hij zag zijn schot maar net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Opstelling Argentinië: Caballero; Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Biglia (banega/54); Meza (Higuaín/84), Messi, Di María (Pavón/75); Agüero

Opstelling IJsland: Halldórsson; Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Magnússon; J. Gudmundsson (Gislason/63), Gunnarsson (A.Skulason/76), Hallfredsson, Bjarnason; Finnbogason (Bergmann Sigurdarson/89), G. Sigurdsson