Ga naar Content
Sport

Trainingsgroep met Ntab en Visser van start

15 juni 2018, 19.48 uur · Aangepast 16 juni 2018, 12.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erik Pasman

HEERENVEEN Olympisch kampioen Esmee Visser uit Beinsdorp en sprinter Dai Dai Ntab uit Amsterdam beginnen zaterdag met een gezamenlijke trainingsgroep op het zomerijs van Thialf. Met Gerard van Velde en Peter Kolder zijn er twee coaches gevonden voor de KNSB-TeamNL trainingsgroep. De groep bestaat uit elf schaatsers die nog geen team hebben gevonden.

De selectie bestaat uit Lotte van Beek, Marcel Bosker, Wesly Dijs, Gerben Jorritsma, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Kai Verbij, Esmee Visser en Ireen Wüst. Van Velde en Kolder overwegen nog andere schaatsers aan de ploeg toe te voegen. 

"Het was eventjes puzzelen om aan de de trainingsgroep de best denkbare invulling te geven. Wij zijn blij dat we daarin zijn geslaagd", vertelde Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan van de KNSB. "In de trainingsgroep kunnen deze topschaatsers zich in alle rust fulltime voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Tegelijkertijd ontstaat een collectief dat sponsors kunnen omarmen om een eigen topteam te beginnen."

Of Visser lang bij de groep blijft aangesloten is de vraag. Volgens journalist Jaap Stalenburg sluit de winnares van goud op de vijf kilometer in Gangneung binnenkort aan bij Team IKO, waar afgelopen week ook Jorien ter Mors bij aansloot.