Ga naar Content
Noord-Holland

Vader van slachtoffer verkeersdrama schrijft emotioneel eerbetoon

26 mei 2018, 22.18 uur · Aangepast 26 mei 2018, 23.00 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / GLOCALmedia

DEN HELDER De vader van de 30-jarige man die gisterochtend om het leven kwam bij een ongeluk op de N250, schrijft op Facebook een emotioneel eerbetoon aan zijn zoon. "Hij was een jongen die oprecht en recht door zee was."

Gisteren botste een zwarte auto met Duits kentekenplaat op een witte auto, waarin zijn zoon reed. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Den Helder. De drie inzittenden waren op slag dood.

Lees ook: Slachtoffer verkeersdrama Den Helder is 30-jarige man uit Lisserbroek

De vader vertelt hoe zijn zoon bij een vreselijk ongeluk is omgekomen, maar omschrijft ook met trots hoe zijn zoon was. Hij zag zijn zoon als een harde werker, die bovendien 'vocht voor onze veiligheid'.

De 30-jarige man was namelijk onder meer in dienst als marinier. Daardoor kwam hij meerdere keren in gevaarlijke situaties terecht, maar hij wist telkens te overleven. "Hij reed daar op en bermbom, maar door Gods bewarende hand overleefde hij het. Raketten werden op zijn pantservoertuig afgevuurd, maar hij werd opnieuw bewaard."

Sprongen in zijn carrière
De man maakte daarna steeds meer 'sprongen in zijn carrière'. Uiteindelijk kwam hij terecht bij Dienst Speciale Interventies 'waar hij vocht voor onze veiligheid tegen de terroristen'. Maar omdat de militair niet naar Vlissingen wilde verhuizen, diende hij uiteindelijk zijn ontslag in.

Lees ook: Drie doden bij ongeluk op N250 bij Den Helder

Hij solliciteerde bij het arrestatieteam van de politie en werd na een zware selectie aangenomen. De ontslagbrief was net de deur uit, toen de man overleed. "Hij is 30 jaar geworden en laat zijn vrouw en twee kinderen achter, waarvan de jongste nog maar zes weken oud is."