Ga naar Content
Sport

Forse roeiploeg naar wereldbeker Belgrado

22 mei 2018, 23.58 uur · Aangepast 23 mei 2018, 00.12 uur
Door: · Foto: ANP/Sander Koning

AMSTERDAM Nederland neemt met een omvangrijke roeiploeg deel aan de eerste wereldbeker in Belgrado (1-3 juni). Oranje komt in liefst zestien klassen in actie. Olympisch kampioene Ilse Paulis (foto) gaat met haar teamgenoot Marieke Keijser, de vervangster van Maaike Head, in de lichte dubbeltwee op jacht naar nieuwe successen. Het nieuwe duo veroverde vorig jaar al EK-zilver.

In de Holland Acht zijn nog twee man over die bij Rio 2016 olympisch brons veroverden: Boudewijn Röell en Mechiel Versluis. De acht bij de vrouwen telt nog vier Rio-gangers, die in de olympische finale als zesde eindigden: Ellen Hogerwerf, Lies Rustenburg, José van Veen en Monica Lanz. Bij de dubbelvier maakt Nicole Beukers als enige roeister nog deel uit van het kwartet dat namens Nederland in Brazilië olympisch zilver veroverde.

Josy Verdonkschot, hoofdcoach van de vrouwen, is benieuwd naar de prestaties. "Deze wereldbeker geeft een eerste indruk van waar we staan. Daarnaast is het een eerste stap voor de ploegsamenstellingen voor de WK in Plovdiv in september."