Ga naar Content
Noord-Holland

Schoonmaker mishandelt NS-machinist op rangeerterrein Hoofddorp

19 mei 2018, 10.02 uur · Aangepast 19 mei 2018, 16.50 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HOOFDDORP Een 45-jarige NS-machinist is gisterochtend zwaar mishandeld op het rangeerterrein bij Hoofddorp. De dader is een schoonmaker, mogelijk van buitenlandse afkomst. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie en de NS doen onderzoek.

De Telegraaf schrijft dat de mishandeling plaats vond op het rangeerterrein in Hoofddorp, waar de 45-jarige machinist bezig was met het klaarzetten van de treinen voor de dienstregeling van die dag. De schoonmaker zou tussen de rijdende treinen door zijn gelopen. Dat is vanwege de veiligheidsmaatregelen verboden. Toen de machinist de schoonmaker hierop aansprak, zou hij in elkaar zijn geslagen.

LEES OOK: Onderzoek: één op zeven reizigers heeft te maken met agressie in OV

De machinist raakte zwaargewond, vooral in zijn gezicht. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht om hechtingen te krijgen. Ooggetuigen vertellen aan de krant dat de dader een 'uitzendkracht van buitenlandse afkomst' was. De politie meldt aan NH Nieuws dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan. De dader is nog niet opgepakt.

Onderzoek
De NS is een intern onderzoek gestart naar de mishandeling. "Wij willen dat onze mensen altijd veilig kunnen werken. Dat staat voor ons als een paal boven water", vertelt NS-bestuurslid Marjan Rintel aan de Telegraaf. "Onderzoek moet meer duidelijk maken wat er precies is gebeurd."

Medewerkers die in gesprek willen gaan over dit of een ander incident op de werkvloer van de NS, kunnen zich melden bij Vangrail, een netwerk van collega's met traumatische ervaringen.