Ga naar Content
Noord-Holland

Deze drie Noord-Hollanders zoeken vlam in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw

14 mei 2018, 08.54 uur · Aangepast 14 mei 2018, 09.05 uur
Door: · Foto: Boer Zoekt Vrouw

NOORD-HOLLAND Vleesveehouder Marnix, melkveehouder Jan en snijbloemkweker Jaap hebben een belangrijk ding gemeen: de Noord-Hollanders zijn alle drie op zoek naar een vrouw en doen dat via het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Gisteravond stelden zij zich, samen met zeven anderen, voor in de kick-off van het tiende seizoen.

De eerste Noord-Hollandse boer die op het toneel verschijnt, is de 39-jarige Marnix uit Wijdewormer. De vleesveehouder en paardenfokker is trots op zijn dieren en gaat zelfs met z'n dikbilstieren naar shows. "Ik ben een billenman", grapt hij tegen Yvon Jaspers. "Mijn huis ligt vol met prijzen."

Tegendraads
De boer is naar eigen zeggen geen makkelijk persoon om mee samen te zijn. "Het moet gaan zoals ik wil, ik ben echt stronteigenwijs. Dan zeggen ze: 'op ieder potje past een dekseltje', maar als je tegendraads bent is dat lastig." Toch heeft Marnix ook zeker een romantische kant: "Soms kijk ik 's avonds, als de zon onder gaat, over m'n land. Dat is het mooiste wat er is en die momenten wil ik dolgraag delen."

Ook de 60-jarige melkveehouder Jan zoekt een maatje. Zijn vrouw overleed zes jaar geleden en dat houdt hem nog dagelijks bezig. "Toen stortte mijn wereld in", vertelt hij geëmotioneerd. "Ik kan in een hoekje gaan zitten verpieteren, maarje kunt ook een doorstart maken op je jonge oude dag."

Brief
Snijbloemkweker Jaap (49) is de Noord-Hollandse hekkensluiter van de avond en hoopt met heel z'n hart dat een leuke vrouw hem een brief schrijft. Ook zijn ouders, die al meer dan vijftig jaar getrouwd zijn, gunnen hem dat van harte. "Ik zou het fantastisch vinden als hij z'n leven met een spontane vrouw door kan brengen."

Geïnteresseerde vrouwen kunnen een brief schrijven naar de boer van hun keuze. In september gaat de zoektocht naar de liefde verder. 

Foto: Linelle Deunk