Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Broodje bal AW.DTV neemt koppositite over

13 mei 2018, 19.10 uur · Aangepast 13 mei 2018, 20.42 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

AMSTERDAM Met de eindstreep in zicht heeft de broodje bal competitie van sportclub met ballen een nieuwe koploper gekregen. Met een 9,6 verdreef de bal gehakt van korfbalvereniging AW.DTV de bal van St. George naar de tweede plaats.

Waar de bal gehakt van St. George bij de slager vandaan kwam, werd deze bij AW.DTV op ambachtelijke wijze zelf gemaakt door onder ander Ellen Michels. "Wij zijn echt wel van de zelf gemaakte dingen. Wij proberen dat altijd wel een beetje uit eigen keuken te doen en dat komt ook omdat we het leuk vinden om alles zelf te maken. Zelf gemaakt is natuurlijk altijd beter", vertelt Michels met een glimlach.

Cor de Vos monument van AW.DTV
Wanneer je AW.DTV zegt dan zeg je eigenlijk ook wel een beetje Cor de Vos. Al bijna zestig jaar is hij lid van de Amsterdamse korbalvereniging en de familie De Vos is altijd nauw verbonden met de club. "De familie De Vos zit voornamelijk in het onderhoud van het clubgebouw. Zoals je kan zien hebben wij ook het Vossenplein gecreërd, allemaal in eigen hand", legt De Vos uit. Het Vossenplein dat hij beschrijft is een balkon aan het clubhuis waar vandaan de wedstrijden goed kunnen worden bekeken. Van huisuit is De Vos iemand van Allen Weerbaar, ook toch wel na de fusie met DTV. "Als je een echte vereniging hebt is het altijd moeilijk om samen te gaan en DTV is een studentenvereniging, maar het is allemaal goed gegaan".

Clubliefde bestaat echt
Iemand die eigenlijk gewoon op het veld had moeten staan, maar door een blessure noodgedwongen de wedstrijd vanaf de kant moest bekijken is Steffen Pang. Buiten een uitstapje naar Blauw-Wit is hij al heel lang speler bij AW.DTV. De kans is groot dat hij binnenkort als speler zal stoppen. Dat betekent dat dan ook de tijd is gekomen om terug te blikken. Samen met Dennis doet Pang dat al even voorzichtig. "AW.DTV is een mooi hoofdstuk uit mijn leven. Ik ben hier als klein kind begonnen met korfballen en heb veel leuke dingen meegemaakt. Ben even weg gegaan naar Blauw-Wit, maar ben teruggekomen toen AW.DTV in de hoofdklasse kwam". Als Pang dan ook moet kiezen tussen één van beide Amsterdamse verenigingen is hij heel stellig. "AW.DTV daar hoef ik niet lang over na te denken".

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio. Volgende week is Dennis te gast bij SVA uit Assendelft dat uitkomt in de vierde klasse D.